Body Stress Release

Wat is Body Stress Release?

Body Stress Release (BSR) helpt tegen vele lichamelijke klachten. Deze klachten zijn het gevolg van opgebouwde stress in het lichaam. Deze stress zorgt ervoor dat spieren continu onder spanning staan. BSR is een techniek die het lichaam stimuleert om deze spanning los te laten waardoor het lichaam herstelt en de klachten verdwijnen.

Stress ontstaat doordat ieder mens dagelijks wordt blootgesteld aan verschillende vormen van spanning. Sommige stress is gezond; denk daarbij aan stress voor een examen: daar ga je beter door presteren. Andere vormen van stress kunnen de gezondheid aantasten. Het lichaam kan een bepaalde hoeveelheid spanning heel goed zelf verwerken. Wanneer deze spanning echter te groot wordt, kan het lichaam dit niet meer op een natuurlijke wijze verwerken en wordt deze vastgezet in fysieke structuren zoals de spieren. Dit noemen we bodystress.

De bodystress oefent druk uit op de zenuwen en verstoort de communicatie tussen de hersenen en de lichaamsgebieden die deze zenuwen verzorgen. Hierdoor wordt normaal functioneren van het lichaam ondermijnd. Deze verstoring kan de oorzaak zijn van allerlei lichamelijke klachten, ongemakken en pijnklachten.

Ons lichaam geeft signalen om ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen bijvoorbeeld door pijnprikkels of vermoeidheid. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken en om ervoor te zorgen dat het lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Body Stress Release is een techniek die het lichaam aanzet de opgebouwde spierspanning los te laten. Hiermee wordt de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen hersteld. Hierdoor wordt de oorzaak van de klacht weggenomen en daarmee verdwijnt de klacht.


Behandelbare klachten
De techniek | De behandeling | De effectenAfspraak maken?