Behandelbare klachten

Body Stress Release helpt tegen vele lichamelijke klachten. Deze klachten zijn het gevolg van opgebouwde stress in het lichaam. De oorzaak van deze stress ligt doorgaans in lichamelijke, emotionele en/of chemische overbelasting.

De opbouw van stress is een kwestie van oorzaak en gevolg: het is een individueel proces en is voor iedereen anders. De opbouw van dit proces is afhankelijk van het aantal en de soorten stress die het lichaam te verwerken krijgt. Het gevolg hiervan is dat het lichaam als een neerwaartse spiraal steeds verder van zijn gezonde situatie af komt te staan en overbelast raakt. Het is belangrijk om te weten dat dit opslaan van stress via ons autonome zenuwstelsel gebeurt. Met andere woorden, hier hebben we zelf geen enkele invloed op. Het lichaam doet dat automatisch om ons te beschermen of af te remmen.

19-960x325De Body Stress Release techniek richt zich niet op het lichamelijke probleem. De techniek is ontwikkeld om de opgebouwde, vastgezette spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen zenuwstelsel en de hersenen te hestellen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam –“Unlocking tension – Restoring self-healing”. 

Er zijn drie vormen van overbelasting:

Lichamelijke overbelasting

Dit kan een acute overbelasting zijn door bijvoorbeeld een val of een ongeluk, een blessure of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Breuken, verstuikingen en whiplash zijn hier duidelijke voorbeelden van. Bodystress kan ook langzaam ontstaan door een onjuiste houding, een belastende sport of zwaar lichamelijk en repeterend werk. Ook een langdurig ziekbed of een zwangerschap kan fysieke overbelasting veroorzaken. Dit kan, naast rug- , schouder- en nekklachten ook leiden tot een hernia, RSI-achtige klachten en hoofdpijnklachten.

Emotionele overbelasting

Deze vorm van stress heeft te maken met alles wat op ons pad komt aan te verwerken emoties en mentale druk, zoals boosheid, het verlies van een dierbare, financiële zorgen of depressie. Het is de dagelijkse druk in ons bestaan; thuis of op het werk zoals een verstoorde werkrelatie of werkdruk. Dit kan zich onder andere uiten in een verkrampte houding en maag-, darm- en hartklachten. Of in een gevoel van gespannenheid, gebrek aan levenslust,vermoeidheid en slapeloosheid.

Chemische overbelasting

Dit betreft overbelasting van het lichaam door chemische verontreiniging van ons systeem. Dit kan veroorzaakt worden door wat je eet of drinkt, inademt of wat via de huid wordt opgenomen. Denk hierbij aan kunstmatige kleur- en smaakstoffen gebruik van medicijnen luchtverontreiniging, sprays, gebruik van cosmetica, schoonmaakmiddelen, injecties of straling. Dit uit zich vooral in hevige hoofdpijn of pijn in de nek.


Body Stress Release
De techniek | De behandeling | De effectenAfspraak maken?